Artikel

Storbritannien indfører krav om indrejsetilladelse

Storbritannien har indført nye regler for personer, der rejser til Storbritannien, hvilket betyder, at besøgende fra 48 lande skal ansøge om en elektronisk indrejsetilladelse (ETA) før rejse til Storbritannien.

ETA er en digital registreringsordning for alle rejsende (uanset årsagen til indrejse i Storbritannien), som ikke skal have visum for at rejse ind i Storbritannien.

Hvem skal have en ETA?

Enhver besøgende i Storbritannien, der kan indrejse uden visum, skal have en ETA for at komme ind i Storbritannien.

ETA er en forhåndsgodkendelse ligesom den ESTA, der kræves for at komme ind i USA. Kravet om at ansøge om en ETA vil gælde for visumfritagne besøgende, der rejser ind i Storbritannien i fritids- eller forretningsøjemed.

Besøgende til Storbritannien fra USA, Canada og Australien skal ansøge om en ETA for at komme ind i Storbritannien fra den 8. januar 2024.

Ordningen vil også blive udvidet til at omfatte EU-borgere, der skal have en gyldig ETA for at rejse ind i Storbritannien fra den 2. april 2025, ansøgninger kan indgives fra den 5. marts 2025. Det betyder, at enhver person, der rejser til Storbritannien fra et hvilket som helst EU-land, herunder Danmark, skal have en ETA.

På den britiske regerings hjemmeside kan man finde en komplet liste over de nationaliteter, der er berørt af de nye ETA-regler.

Ordningen gælder for korte besøg i Storbritannien på mindre end seks måneder i turist- eller forretningsøjemed. Der er et par andre kategorier af ETA, herunder til kortvarige studier og tilladte betalte engagementer. Disse er oplistet på den britiske regerings hjemmeside.

I øjeblikket kræver reglerne, at alle, der mellemlander Storbritannien, også skal ansøge om en ETA. Rationalet for dette er øget grænsesikkerhed, som er en af den britiske regerings nøgleprioriteter. Dette krav er under løbende revision.

Sådan ansøger du om en ETA.

Ansøgningen om en ETA kan indgives online eller via den officielle app, der fremgår af den britiske regerings hjemmeside. Prisen for ETA-ansøgningen er £10, og ETA’en vil være gyldig i en periode på to år, eller indtil ETA-indehaverens pas udløber, alt efter hvad der kommer først. En ETA vil kunne bruges til flere rejser til Storbritannien i løbet af den periode, den er gyldig, dog kun for ophold på op til seks måneder.

Sammenfatning

Indførelsen af ETA er et initiativ fra den britiske regering til at forbedre grænsesikkerheden, som har været et fokus for den britiske regering.

Initiativet afspejler stemningen i hele Europa, og EU planlægger at vedtage et lignende program for visumfritagne rejsende, kaldet European Travel Information and Authorization System eller ETIAS. Dette program er gentagne gange blevet forsinket og forventes nu at begynde engang i 2025. Vi holder dig opdateret, når vi ved mere om implementeringen.

Arbejdsgivere bør være opmærksomme på denne nye forpligtelse og sikre, at de har processer på plads for at sikre, at medarbejdere, der besøger Storbritannien, har en gyldig ETA, hvis det kræves.

Yderligere vejledning kan findes her:

https://www.gov.uk/guidance/apply-for-an-electronic-travel-authorisation-eta

Se også nyhedsbrevet fra vores Ellint-partner Doyle Clayton om dette emne.

Andre nyheder

Storbritannien indfører krav om indrejsetilladelse

Storbritannien har indført nye regler for personer, der rejser til Storbritannien, hvilket betyder, at besøgende fra 48 lande skal ansøge om en elektronisk indrejsetilladelse (ETA) før rejse til Storbritannien.
Læs mere
Kilde: PowerPoint

Højesteretsdom om rækkevidden af tilpasningsforpligtelsen

Højesteret har den 3. december 2024 afsagt en principiel dom vedrørende rækkevidden af en arbejdsgivers omplaceringspligt over for medarbejdere med handicap som en del af tilpasningsforpligtelsen i forskelsbehandlingslovens § 2 a.  
Læs mere

Ny lov om kønsbalance vedtaget

Folketinget vedtog den 12. december 2024 en ny lov om kønsfordeling blandt ledelsesmed-lemmer i visse store børsnoterede aktieselskaber (kønsbalanceloven). Loven implementerer kønsbalancedirektivet fra november 2022, der har til formål at fremme en mere ligelig kønsfordeling blandt ledelsesmedlemmer i børsnoterede selskaber. Kønsbalanceloven indebærer således, at de største børsnoterede selskaber bliver underlagt nye og skærpede krav i forhold til at sikre en ligelig kønsfordeling blandt ledelsesmedlemmer. Loven træder i kraft den 28. december 2024 og har virkning for regnskabsår, der begynder den 1. januar 2025 eller senere.
Læs mere

Tak til følgende bidragsydere til hjemmeside: Steen Evald (fotografi), Stine Heilmann(fotografi), Count Pictures (video), Kunde & Co. A/S (design), WeCode A/S (kodning)