Artikel

Bagatelgrænsen for skattefrie personalegoder

Kilde: PowerPoint

Nye bagatelgrænser for mindre personalegoder og arbejdsrelaterede personalegoder i 2025 fastsætter, hvad arbejdsgiveren kan tilbyde medarbejderne skattefrit.

 

Beskatning af personalegoder

Det overordnede udgangspunkt er, at medarbejdere skal beskattes af værdien af personalegoder på samme måde, som medarbejderens beskattes af løn. Personalegodets skattemæssige værdi svarer til den pris, som godet ville koste på markedet, hvis medarbejderen selv skulle anskaffe det.

Til forskel fra når medarbejdere modtager af løn, så skal der som hovedregel ikke betales arbejdsmarkedsbidrag af personalegoder. Undtagelserne er, når medarbejderne får stillet fri bil eller telefon til rådighed.

Der gælder særlige skatteregler afhængigt af typen af personalegodet. Nogle personalegoder betragtes som ”personalepleje” og er dermed skattefrie, fx fri parkering på arbejdspladsen, mens andre goder falder ind under en bagatelgrænse for arbejdsrelaterede goder. Bagatelgrænsen reguleres årligt.

 

Bagatelgrænsen for arbejdsrelaterede goder

Særlige goder, som er ydet af arbejdsgiveren af hensyn til medarbejderens arbejde, er omfattet af den særlige bagatelgrænse for arbejdsrelaterede goder og skal alene beskattes, hvis den samlede årlige værdi af personalegoderne overstiger 7.300 kr. (7.000 kr. i 2024). For at et gode i overvejende grad kan anses for at være ydet med hensyn til den enkelte medarbejders arbejde, og dermed er omfattet af bagatelgrænsen, skal der være en direkte sammenhæng mellem godet og medarbejderens udførelse af arbejdet.

Eksempler på sådanne arbejdsrelaterede goder inkluderer vaccination af medarbejdere, der vanskeligt kan undværes under en kommende spidsbelastning, gratis mad og drikkevarer i særlige tilfælde, fx i forbindelse med overarbejde, kreditkortordninger og firmabetalt beklædning med arbejdsgiverens navn eller logo.

Det påhviler medarbejderen selv at holde øje med, om det modtagne gode falder under bagatelgrænsen, samt om den skattefri grænse er overskredet. Hvis grænsen overskrides, skal hele beløbet oplyses som B-indkomst på selvangivelsen.

Visse goder, såsom telefon, fri bil, kost og logi beskattes dog uanset bagatelgrænsen.

 

Bagatelgrænsen for mindre personalegoder (private goder)

Hvis en medarbejder får et mindre personalegode herunder en julegave eller andre lejlighedsgaver til en værdi af op til 1.400 kr. årligt i 2025 (1.300 kr. i 2024), beskattes medarbejderen ikke af dette personalegode. Der gælder den samme, ene bagatelgrænse, selvom medarbejderen har flere arbejdsgivere.

Arbejdsgiveren der uddeler et mindre personalegode, skal som udgangspunkt ikke indberette personalegodet, medmindre værdien af det enkelte mindre personalegode overskrider bagatelgrænsen på 1.400 kr.

 

Kontakt Mette Klingsten Advokatpartnerselskab, hvis du har spørgsmål om personalegoder og beskatningen heraf.

 

Andre nyheder

Kilde: PowerPoint

Højesteretsdom om rækkevidden af tilpasningsforpligtelsen

Højesteret har den 3. december 2024 afsagt en principiel dom vedrørende rækkevidden af en arbejdsgivers omplaceringspligt over for medarbejdere med handicap som en del af tilpasningsforpligtelsen i forskelsbehandlingslovens § 2 a.   Arbejdsgiverspligt til at foretage tilpasninger I henhold til forskelsbehandlingslovens § 2 a er en arbejdsgiver forpligtet til at træffe passende foranstaltninger under hensyntagen […]
Læs mere

Ny lov om kønsbalance vedtaget

Folketinget vedtog den 12. december 2024 en ny lov om kønsfordeling blandt ledelsesmed-lemmer i visse store børsnoterede aktieselskaber (kønsbalanceloven). Loven implementerer kønsbalancedirektivet fra november 2022, der har til formål at fremme en mere ligelig kønsfordeling blandt ledelsesmedlemmer i børsnoterede selskaber. Kønsbalanceloven indebærer således, at de største børsnoterede selskaber bliver underlagt nye og skærpede krav i forhold til at sikre en ligelig kønsfordeling blandt ledelsesmedlemmer. Loven træder i kraft den 28. december 2024 og har virkning for regnskabsår, der begynder den 1. januar 2025 eller senere.
Læs mere

Ingen godtgørelse for usaglig opsigelse, når medarbejderen selv ophæver sin ansættelse

Højesteret har i en dom af 6. december 2024 afgjort, at en sekretær, der selv opsagde sin stilling på grund af arbejdsgiverens manglende udbetaling af løn, ikke havde ret til godtgørelse for usaglig opsigelse efter funktionærlovens § 2 b.
Læs mere

Tak til følgende bidragsydere til hjemmeside: Steen Evald (fotografi), Stine Heilmann(fotografi), Count Pictures (video), Kunde & Co. A/S (design), WeCode A/S (kodning)