Artikel

Kursus om fremtidens HR-afdeling

Mette Klingsten, Camilla Kampmann og Mads Bernstorn afholder kursus om fremtidens HR-afdeling for JUC.

Kurset om fremtidens HR-afdeling har fokus på optimering af HR-afdelingens arbejdsgange ved hjælp af ny teknologi med øje for implementering af persondataforordningen i forbindelse med personaleadministrationen. Formålet med kurset er at koble en effektiv personaleadministration sammen med persondataforordningens krav og optimere processerne i HR-afdelingen.

Emner er bl.a.:

• Persondataforordningen – hvilke krav til databehandling skal HR-afdelingen overholde?

• Samspillet mellem den praktiske håndtering af persondataforordningen og en generel effektivisering af HR-afdelingens arbejdsgange, herunder:

• Privacy by design – håndtering af personlige data

• Alternativer til samtykke

• Fordele ved anonymisering af medarbejderdata

• Håndteringen af e-mails

• Instrukser til virksomhedens medarbejdere om brug af persondata

• Adgang og sletning af data – herunder anvendelse af datanøgler

• Apps til HR-afdelingen

• Intelligent dokumenthåndtering (Contract Express)

Formål

Du får viden om mulighederne for at optimere HR-afdelingens arbejdsgange samtidig med, at det sikres, at virksomheden overholder kravene til persondataforordningen, ligesom du får praktiske bud på, hvordan persondataforordningen bliver en løftestang for intelligent, IT-baseret HR-administration.

Kurset finder sted den 20. november 2017 fra kl. 9.30 til 16.00 på Axelborg, Vesterbrogade 4A, 1620 København V. Læs mere og tilmeld dig kurset via dette link.

Andre nyheder

Ny Højesteretsdom: Opsigelse i forbindelse med fertilitetsbehandling

Højesteret: Opsigelse som følge af planlagt fertilitetsbehandling udgjorde forskelsbehandling i strid med ligebehandlingslovens § 4 Højesteret har den 15. april 2025 afsagt dom i en sag om opsigelse af en kvindelig medarbejder, som stod for at skulle påbegynde fertilitetsbehandling. Medarbejderen oplyste kort inden sin ferie til sin nærmeste leder og til sit team, at hun […]
Læs mere

Lønmodtager eller selvstændig? – Det fælles lønmodtagerbegreb i dansk og EU-ret

Grænsen mellem lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende er en grundpille i ansættelsesretten. Det skyldes, at alene lønmodtagere er omfattet af centrale ansættelsesretlige love – herunder funktionærloven, ferieloven, arbejdstidsloven og ansættelsesbevisloven – og i mange tilfælde også af kollektive overenskomster. En ukorrekt klassificering kan derfor få vidtrækkende konsekvenser for både lønmodtagere og arbejdsgivere. En formelt fælles, men […]
Læs mere
Kilde: PowerPoint

Fravær som følge af selvbetalt operation

Sygdom betragtes som udgangspunkt som lovligt forfald og giver derfor medarbejdere ret til at være fraværende fra arbejdspladsen. Funktionærer har ret til fuld løn under sygdom og tilsvarende gælder for mange medarbejdere omfattet af en overenskomst. Denne regel er dog ikke uden undtagelser, for er sygdommen selvforskyldt – forårsaget ved forsæt eller grov uagtsomhed – […]
Læs mere

Tak til følgende bidragsydere til hjemmeside: Steen Evald (fotografi), Stine Heilmann(fotografi), Count Pictures (video), Kunde & Co. A/S (design), WeCode A/S (kodning)