Artikel

Covid-19 restriktionerne forlænges

På et pressemøde den 29. december 2020 oplyste Statsministeren at de restriktioner, der blev indført tidligere i december, forlænges frem til 17. januar 2021. Samtidig er kompensationspakkerne også forlænget til samme dato.

De restriktioner, der blev indført tidligere i december, og som skulle udløbe den 3. januar 2021 er foreløbigt blevet forlænget til den 17. januar 2021. Det indebærer blandt andet, at restauranter, cafeer, hoteller, kultur- og fritidstilbud, liberale erhverv og store dele af detailhandlen fortsat skal holde lukket.

Kompensationsordningen for faste omkostninger som fx husleje og renteomkostninger, der blev genindført for alle virksomheder tidligere i december, og som gælder for virksomheder, der forventer en omsætningsnedgang på minimum 30 pct., forlænges samtidig i en tilsvarende periode. Omsætningsnedgangen i restriktionsperioden skal ses i forhold til en referenceperiode, der i udgangspunktet udgør den tilsvarende periode sidste år. Der vil blive foretaget efterkontrol.

Også lønkompensationsordningen fortsætter frem til den 17. januar 2021.

Det er et krav for at få lønkompensation, at virksomheden står overfor at skulle varsle afskedigelse for mindst 30 pct. af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte.

Modsat forårets ordning, kan virksomheden vælge at søge kompensation for enkelte arbejdssteder (p-numre) eller hele virksomheden.

Medarbejderne må ikke arbejde for virksomheden under hjemsendelsen (og der kan ikke søges lønkompensation for medarbejdere, der arbejder hjemmefra). Virksomheden skal betale fuld løn til medarbejderne i kompensationsperioden, og det er en forudsætning for lønkompensationen, at virksomheden i den lønkompenserende periode ikke afskediger medarbejdere som følge af økonomiske årsager.

Lønkompensationen udgør 75 pct. af de samlede lønudgifter for omfattede funktionærers løn månedligt og 90 pct. af de samlede lønudgifter for omfattede ikke-funktionærers løn månedligt, dog maksimalt 30.000 kr. pr. omfattet ansat.

Det er endnu ikke muligt at ansøge om lønkompensation for den forlængede periode. For så vidt angår kompensation for faste omkostninger er det endnu ikke muligt at søge for perioden frem til 3. januar 2021 heller.

Har du spørgsmål til lønkompensationsordningen eller andre hjælpepakker er du velkommen til at kontakte Mette Klingsten Advokatfirma.

Andre nyheder

Ny Højesteretsdom: Opsigelse i forbindelse med fertilitetsbehandling

Højesteret: Opsigelse som følge af planlagt fertilitetsbehandling udgjorde forskelsbehandling i strid med ligebehandlingslovens § 4 Højesteret har den 15. april 2025 afsagt dom i en sag om opsigelse af en kvindelig medarbejder, som stod for at skulle påbegynde fertilitetsbehandling. Medarbejderen oplyste kort inden sin ferie til sin nærmeste leder og til sit team, at hun […]
Læs mere

Lønmodtager eller selvstændig? – Det fælles lønmodtagerbegreb i dansk og EU-ret

Grænsen mellem lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende er en grundpille i ansættelsesretten. Det skyldes, at alene lønmodtagere er omfattet af centrale ansættelsesretlige love – herunder funktionærloven, ferieloven, arbejdstidsloven og ansættelsesbevisloven – og i mange tilfælde også af kollektive overenskomster. En ukorrekt klassificering kan derfor få vidtrækkende konsekvenser for både lønmodtagere og arbejdsgivere. En formelt fælles, men […]
Læs mere
Kilde: PowerPoint

Fravær som følge af selvbetalt operation

Sygdom betragtes som udgangspunkt som lovligt forfald og giver derfor medarbejdere ret til at være fraværende fra arbejdspladsen. Funktionærer har ret til fuld løn under sygdom og tilsvarende gælder for mange medarbejdere omfattet af en overenskomst. Denne regel er dog ikke uden undtagelser, for er sygdommen selvforskyldt – forårsaget ved forsæt eller grov uagtsomhed – […]
Læs mere

Tak til følgende bidragsydere til hjemmeside: Steen Evald (fotografi), Stine Heilmann(fotografi), Count Pictures (video), Kunde & Co. A/S (design), WeCode A/S (kodning)