Artikel

Har du opdateret dine ansættelsesretlige dokumenter?

Den 1. juli 2017 trådte den nye markedsføringslov i kraft. Som følge af lovændringen skal ansættelsesretlige dokumenter, der udarbejdes efter den 1. juli 2017 opdateres.

Før den 1. juli 2017 var reglerne om god markedsføringsskik reguleret af markedsføringslovens § 1, mens forbuddet mod uretmæssig brug af erhvervshemmeligheder var reguleret af lovens § 19. Dette er nu ændret med den nye markedsføringslov.

Den tidligere markedsføringslovs § 1 er videreført i lovens § 3, stk. 1, mens den tidligere markedsføringslovs § 19 er videreført som § 23 i den nye lov. Der er ikke sket en indholdsmæssig ændring af reglerne, men ikke desto mindre er det vigtigt at huske at opdatere sine paradigmer for ansættelsesaftaler, opsigelser, bortvisninger, fratrædelsesaftaler mv. med den korrekte henvisning til lovbestemmelserne.

Det er alene ansættelsesretlige dokumenter der udarbejdes efter lovens ikrafttræden, der skal henvise til de nye bestemmelser i markedsføringsloven, og det er således ikke nødvendigt at tilrette dokumenter, der blev udarbejdet inden den 1. juli 2017.

Virksomhedernes standarddokumenter bør gennemgås med henblik på at sikre, at der foretages de korrekte lovhenvisninger. Da reglerne i markedsføringsloven ikke har ændret indhold, behøver virksomhederne ikke at lave tillæg til allerede ansatte medarbejderes kontrakter mv. Det anbefales, at virksomheden ændrer i templates og nye ansættelseskontrakter og personalepolitikker etc., således at det er de relevante nye paragrafnumre, der henvises til.

Andre nyheder

Psykiske arbejdsskader: Fokus på det psykiske arbejdsmiljø

Arbejdsgiverens ansvar for at sikre at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige omfatter ikke alene de fysiske arbejdsforhold. De psykiske arbejdsforhold er i lige så høj grad omfattet, og psykiske belastninger, som har rod i forhold på arbejdspladsen – herunder chikane, mobning eller manglende ledelsesmæssig støtte – kan udløse betaling af både en godtgørelse og […]
Læs mere

Arbejdsskade ved hjemmearbejde – Højesteret fastslår arbejdsgiverens objektive ansvar

Højesteret har den 2. maj 2025 truffet en principiel afgørelse, som præciserer rækkevidden af arbejdsskadesikringslovens § 5 i relation til hjemmearbejde.  Den konkrete sag  En arbejdsgiver havde givet instruks til en medarbejder om at arbejde hjemmefra under COVID-19. Arbejdsgiveren havde imidlertid ikke givet instruktioner om, hvordan hjemmearbejdspladsen skulle indrettes.  Under hjemmearbejdet gik medarbejderen på et […]
Læs mere

Ny Højesteretsdom: Opsigelse i forbindelse med fertilitetsbehandling

Højesteret: Opsigelse som følge af planlagt fertilitetsbehandling udgjorde forskelsbehandling i strid med ligebehandlingslovens § 4 Højesteret har den 15. april 2025 afsagt dom i en sag om opsigelse af en kvindelig medarbejder, som stod for at skulle påbegynde fertilitetsbehandling. Medarbejderen oplyste kort inden sin ferie til sin nærmeste leder og til sit team, at hun […]
Læs mere

Tak til følgende bidragsydere til hjemmeside: Steen Evald (fotografi), Stine Heilmann(fotografi), Count Pictures (video), Kunde & Co. A/S (design), WeCode A/S (kodning)