Artikel

Mangfoldighedsmåned 2023

Sammen med vores europæiske netværk – Ellint – har vi denne måned sat fokus på mangfoldighed.

Den europæiske mangfoldighedsmåned skaber opmærksomhed i hele EU om betydningen af mangfoldighed og inklusion på vores arbejdspladser og i samfundet som helhed.

Den fejrer organisationernes indsats for at fremme mangfoldighed og forskelligartede teams på arbejdspladsen og skabe inklusive arbejdsmiljøer.

Europa-Kommissionen har længe arbejdet for at fremme mangfoldighed, inklusion og bekæmpe forskelsbehandling. Lovgivningen har bidraget til at skabe lighed og gjort det muligt for millioner af mennesker at nå deres fulde potentiale.

 

Alle Ellint kollegaer har bidraget med et kort citat om, hvad mangfoldighed betyder for dem. Vores blev:

“Lige fra en meget tidlig alder er vi alle omgivet af stereotyper. det kan være billedet af den opdragende mor og køn af administrerende direktør eller sygeplejerske. Disse generaliserede overbevisninger om det ville omkring os former vores verdensbillede – bevidst og ubevidst. Diversitet betyder, at alle behandles med ligeværdighed for at sikre, at de ikke stilles ringere af de stereotyper og bias, som findes i samfundet for at sikre et retfærdigt system for alle. Vi har fået en værdifuld indsigt i inkluderende kommunikation i samarbejde med vores klient Develop Diverse, som arbejder på mangfoldighedsområdet for at sikre, at virksomheder anvender inkluderende kommunikation for at nå ud til det bredest mulige publikum.”

Andre nyheder

Psykiske arbejdsskader: Fokus på det psykiske arbejdsmiljø

Arbejdsgiverens ansvar for at sikre at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige omfatter ikke alene de fysiske arbejdsforhold. De psykiske arbejdsforhold er i lige så høj grad omfattet, og psykiske belastninger, som har rod i forhold på arbejdspladsen – herunder chikane, mobning eller manglende ledelsesmæssig støtte – kan udløse betaling af både en godtgørelse og […]
Læs mere

Arbejdsskade ved hjemmearbejde – Højesteret fastslår arbejdsgiverens objektive ansvar

Højesteret har den 2. maj 2025 truffet en principiel afgørelse, som præciserer rækkevidden af arbejdsskadesikringslovens § 5 i relation til hjemmearbejde.  Den konkrete sag  En arbejdsgiver havde givet instruks til en medarbejder om at arbejde hjemmefra under COVID-19. Arbejdsgiveren havde imidlertid ikke givet instruktioner om, hvordan hjemmearbejdspladsen skulle indrettes.  Under hjemmearbejdet gik medarbejderen på et […]
Læs mere

Ny Højesteretsdom: Opsigelse i forbindelse med fertilitetsbehandling

Højesteret: Opsigelse som følge af planlagt fertilitetsbehandling udgjorde forskelsbehandling i strid med ligebehandlingslovens § 4 Højesteret har den 15. april 2025 afsagt dom i en sag om opsigelse af en kvindelig medarbejder, som stod for at skulle påbegynde fertilitetsbehandling. Medarbejderen oplyste kort inden sin ferie til sin nærmeste leder og til sit team, at hun […]
Læs mere

Tak til følgende bidragsydere til hjemmeside: Steen Evald (fotografi), Stine Heilmann(fotografi), Count Pictures (video), Kunde & Co. A/S (design), WeCode A/S (kodning)