Artikel

Massage som bruttolønsordning

Kilde: PowerPoint

Mange virksomheder tilbyder massageordninger som et medarbejdergode, og massage kan være med til at forbedre medarbejdertrivsel, reducere stress og fremme et sundere arbejdsmiljø. Hvis virksomheden tilbyder massage som bruttolønsordning, er det imidlertid værd at være opmærksom på, at visse krav skal være opfyldt.

Betingelser for bruttolønsordninger

Bruttolønsordninger er en betegnelse for en ordning, hvor en medarbejder vælger at gå ned i bruttoløn til fordel for et eller flere personalegoder fra arbejdsgiveren. Der betales altså for godet, før skatten beregnes, og dermed modtager medarbejderen en del af lønnen i form af godet i stedet for i kontanter. De goder, der indgår i bruttolønsordninger, kan være massage, men det kan også være telefon, bredbånd, massage, uddannelse, aviser eller andet.

Der er visse betingelser, som skal være opfyldt i en bruttolønsordning. Først og fremmest skal ordningen være i overensstemmelse med de regler, der regulerer ansættelsesforholdet, herunder en eventuel overenskomst. Bruttolønsordningen skal også medføre en reel nedgang i medarbejderens kontante løn, og lønnedgangen skal som udgangspunkt gælde i hele lønaftaleperioden, eller i minimum 12 måneder. Lønnedgangen skal i den forbindelse udgøre et på forhånd fastsat beløb, der ikke må blive reguleret i takt med medarbejderens forbrug af godet eller med arbejdsgiverens løbende omkostninger. Det er herudover også en betingelse, at det er arbejdsgiveren, der stiller godet til rådighed, så medarbejderen ikke selv skal betale for godet og få refunderet udgifterne.

Massage som bruttolønsordning

Mange arbejdspladser tilbyder massageordning som et medarbejdergode, og flere tilbyder massage som en bruttolønsordning. Det er imidlertid ikke alle massageordninger, som uden videre kan blive en bruttolønsordning.

Det er særligt kravet om, at lønnedgangen skal gælde i hele lønaftaleperioden, eller som minimum 12 måneder, og at lønnedgangen ikke må blive reguleret i takt med medarbejderens forbrug, der bevirker, at nogen massageordninger ikke kan tilbydes som bruttolønsordning. Det vil for eksempel ikke være muligt at tilbyde mange klippekortordninger på massage som en bruttolønsordning, idet der i sådanne ordninger betales for forbrug, og der ikke er tale om en generel lønnedgang.

Mette Klingsten Advokatpartnerselskab bistår med rådgivning indenfor alle aspekter af ansættelsesretten. For nærmere information kan der rettes henvendelse til Mette Klingsten på mk@mklaw.dk eller Mads Bernstorn på mb@mklaw.dk.

 

Andre nyheder

Lønmodtager eller selvstændig? – Det fælles lønmodtagerbegreb i dansk og EU-ret

Grænsen mellem lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende er en grundpille i ansættelsesretten. Det skyldes, at alene lønmodtagere er omfattet af centrale ansættelsesretlige love – herunder funktionærloven, ferieloven, arbejdstidsloven og ansættelsesbevisloven – og i mange tilfælde også af kollektive overenskomster. En ukorrekt klassificering kan derfor få vidtrækkende konsekvenser for både lønmodtagere og arbejdsgivere. En formelt fælles, men […]
Læs mere
Kilde: PowerPoint

Fravær som følge af selvbetalt operation

Sygdom betragtes som udgangspunkt som lovligt forfald og giver derfor medarbejdere ret til at være fraværende fra arbejdspladsen. Funktionærer har ret til fuld løn under sygdom og tilsvarende gælder for mange medarbejdere omfattet af en overenskomst. Denne regel er dog ikke uden undtagelser, for er sygdommen selvforskyldt – forårsaget ved forsæt eller grov uagtsomhed – […]
Læs mere

Mette Klingsten anerkendt i Chambers & Partners European Guide 2025

Mette Klingsten er blevet anerkendt som førende advokat inden for ansættelsesret af Chambers & Partners i deres 2025 European Guide. Dette markerer Mettes 19. år som anerkendt advokat i Chambers guide, der årligt vurderer de førende advokater og advokatfirmaer i hele Europa. Vi sætter pris på den gode feedback fra vores klienter, og vi ser frem […]
Læs mere

Tak til følgende bidragsydere til hjemmeside: Steen Evald (fotografi), Stine Heilmann(fotografi), Count Pictures (video), Kunde & Co. A/S (design), WeCode A/S (kodning)